Co se stalo

Diskuze přeložená na začátek prosince se věnovala tématu Vliv oboru na řízení kvality a životního cyklu projektu. Společnosti provádí agilní transformace s většími či menšími úspěchy. Je možné provést agilní transfromaci společností bez ohledu na obor? Jakým způsobem je dotčeno řízení kvality? A jaký vliv má obor na klasické, vodopádové projektové řízení? To jsou nepochybně zajímavé otázky, které přilákaly řadu nových účastníků. Krátký záznam z diskuze najdete na obvyklém místě na WEBu. Vybírám zajímavé postřehy:

  • Co je v kompetenci projektového manažera důležitější; znalost organizace a prostředí ve kterém se změna realizuje; odborná zručnost v projektovém řízení; odborná znalost v oblasti ve které projekt doručujeme?

Být si jistý v PM je základ a pak je důležitější znát prostředí. Je ale dobré mít informační převahu.

  • Jako začínajícího projekťáka mě by zajímalo jaké agilní prvky by se daly zakomponovat do waterfallových IT projektů s účelem zabezpečení požadované zákazníkem kvality?

Agilita je mindset, waterfall je metodika. Lze tedy kombinovat. Dnes běžnější otázka je co lze použít z waterfallu v agilním projektu. Z agility do waterfall lze použít primárně atmosféru kde nejsou obavy z chyb, a samořiditelné týmy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co se stalo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.