Co v době koronaviru? Část 1

Kromě toho, že se každý čtvrtek scházíme na popovídání přes video, je možno čas trávit i jinými aktivitami. Přinášíme pár doporučení od Míly Schwarzkopfa a budeme rádi, pokud se ozvete se svými doporučeními také.

Kursy: např. na https://www.coursera.org/ ; já si teď např. studuji z Yale: The science of well being, o tom co činí (a nečiní, i když si myslíme že ano) člověka spokojeným (https://www.coursera.org/learn/the-science-of-well-being?).

Velký výběr od prestižních univerzit (Harvard, Princeton, Columbia atd.), je zde: https://qz.com/1821327/450-free-ivy-league-university-courses-you-can-take-online/

Dost zajímavého má www.seduo.cz (ceny jsou spíš symbolické). Lze si např. pustit něco od Petra Ludwiga (Prokrastinaci, či Co ví věda o spokojenosti – já to s Petrem zažil naživo, a má to velmi v hlavě srovnané).

Pouštím si znovu starší rozhovor Romana Stupky a Jana Bubeníka (https://soundcloud.com/user-955983706/bb-zivot-anebo-kariera-aneb-jak-spravujete-svoje-nejhodnotnejsi-aktivum), hodně dobré.

Cokoli od Janky Chudlíkové; lze začít třeba rozhovorem (https://video.aktualne.cz/dvtv/odmitam-bezbrehe-slunickarstvi-musime-umet-prozit-i-tezke-si/r~177a23b84e2211e9b6a9ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_content=default&utm_term=position-1&utm_campaign=Aktualne&redirected=1559891893), pak si ji vyhledat na You tube a vybírat si.

Nějaké dobré knížky:

  • Na vrcholu – Brad Stulberg, Steve Magness (2019)
  • Opravdové štěstí – Martin Seligman
  • Esencialismus – Greg McKeown
  • Atomové návyky – James Clear (právě vychází u Melvila)
  • Pozitivní inteligence – Shirzad Chamine
  • Vnitřní svět vítězů – Marian Jelínek
  • Umění být zdráv – Jan Vojáček.

Příspěvek byl publikován v rubrice V době koronaviru. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.