Jak dál v projektovém undergroundu

Po čtrnácti letech činnosti jsme vyvěsili anketu a zjišťovali názor vás, členů PU, na spokojenost s aktivitami a na to, zda něco změnit. Děkujeme všem aktivním účastníkům a přinášíme výsledky, pro nás poměrně překvapivé.

Proč překvapivé? Protože se ukazuje, že není poptávka moc něco měnit. Jednoznačně vyplývá požadavek pokračovat ve dnech a časech jako dosud, tedy čtvrtky od 17:30. Preference osobních a virtuálních akcí jsou mezi účastníky vyrovnané, budeme je tedy organizovat tak i tak – v současnosti je to stejně dáno covidovými opatřeními.

Přes 80% účastníků chce dostávat Zpravodaj jako dosud, ne jenom pozvánky na akce, přičemž většina respondentů preferuje dostávat tak jako dosud Zpravodaj v měsíční frekvenci, asi třetina ale preferuje dvouměsíční. Dává nám, organizátorům, tedy možnost v případě potřeby a časových problémů některé z čísel vynechat, pokud budeme včas předem avizovat chystané akce.

Jako nejcennější přínos akcí považuje velká většina respondentů získané informace. To nás těší. Zároveň je trochu překvapivé, že přínos networkingu je vnímán velmi málo. Musíme se zamyslet, co je příčinou: je mu dáván malý prostor? Nebo se prostě už všichni známe? Spíš pro informaci byla v anketě také otázka na sociální síť preferovanou pro komunikaci. Jednoznačně zvítězil LinkedIn a budeme se mu nadále věnovat. V této souvislosti upozorňuji, že již dlouho máme na LI skupinu Projektového Undergroundu, nezapomeňte se s ní proto spojit.

Další cenný výstup z ankety jsou náměty / témata na další akce. Budem z nich určitě čerpat již při přípravě akci na rok 2022. Nejvíc se zde pro přednášku objevovalo téma hybridního projektového řízení, zatímco pro diskuze to je práce na dálku. Děkujeme za náměty.

Na závěr jsme se dotázali, zda by se našli další dobrovolníci, kteří by byli ochotni se zapojit do přípravy aktivit PU. Jsme rádi, že několik účastníků zájem projevilo – protože ale anketa byla anonymní, nevíme, kdo to byl. Proto prosíme aby se nám ozvali. Domluvíme se na jejich zapojení podle jejich možností a zájmů – ať už na aktivitách které nejsou časově náročné, případně na těch náročnějších jako je příprava přednášek a článků.

Na závěr ještě jednou díky všem, kdo vyplnili anketu a díky za jejich inspirující odpovědi. Igor Luhan

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.